Crowdfunding

Een goede plek en een fijn gebouw voor Live-to-Be vraagt veel geld. Wij hebben in totaal al 675 duizend euro ontvangen door crowdfunding en investeerders die geloven in ons project. Alles is particulier gefinancierd waarbij de meeste investeerders geld lenen zonder rente te vragen. In 2017 hebben wij als initiatiefnemers ruim 2 ton geïnvesteerd in de aankoop van de grond. Daarnaast is nog eens 2 ton geïnvesteerd in het aanleggen van wegen, eigen afvalwaterzuivering, aanleg natuur en de fundering van het ‘Lichtschip’, ons prachtige jongerengebouw. Die 2 ton kwam binnen met crowdfunding. Voor de afbouw heeft de Stichting Ondersteuning Live-to-Be in 2019 en 2020 nog 2,75 ton ontvangen. We zijn er trots op dat we in totaal al 6,75 ton binnen hebben aan eigen geld en via crowdfunding. Het Oranje fonds heeft ons gesteund met 30.000 euro ook om Live-to-Be een buurtfunktie te geben. Het fonds LAndbouw Zorg heeft ons ook met 30.000 gesteund voor de aanleg van een groentekas, een waterbron, tuingereedschap en een schuur. Wij zijn toe aan de laatste loodjes voor afbouw van het Lichtschip en hebben nog 55.000 nodig voor afbouw en een groen dak met zonnepanelen. Als het Lichschip klaar is  hebben we een prachtige basis om meer kwetsbare jongeren een wezenlijke stap verder te helpen.

Wie wil bijdragen aan dit wezenlijke project met een donatie? Ook is het mogelijk om een aandeel van 1000 euro in Live-to-Be te kopen in de vorm van een ‘obligatie‘. Je wordt dan deel van de ‘Live-to-Be support circle’. Heb je het vermogen om nog meer bij te dragen, dan zijn ook ‘persoonlijke leningen’ mogelijk. We zijn uiteraard het meest gebaat bij donaties.  

 

Als jij geld aan ons leent of obligaties koopt, krijg je rente in natura. Wij delen met jou onze inspiratie, gezelligheid en producten op ons jaarlijkse Live-to-Be festival. Zo ervaar je en geniet je mee met wat op Live-to-Be groeit en bloeit.

Wij zijn heel blij met donaties, zie de knop donaties. Hoe wij de terugbetaling met jou regelen in geval van een obligatie of een persoonlijke lening, lees je door te klikken op ‘obligaties’ of ‘persoonlijke leningen’.

X