Our Team

Jaap Vermue

Jaap Vermue

Mijn missie is om de hemel op aarde te brengen: eraan bijdragen dat we al onze dromen ook echt op de grond krijgen. Mijn droom is een ‘nieuwe aarde’, waarin we samen bouwen aan nieuwe vormen van samenleven, onderwijs en economie, waarbij we ons niet langer hoeven te voegen naar systemen die voor ons gevoel niet meer kloppen. Live-to-Be is voor mij zo’n stukje nieuwe aarde.

Met dit project wil ik graag (m.n. hooggevoelige) jongeren helpen om de weg naar binnen te vinden, hun eigen levenspad te lopen, veel nieuwe skills te leren en vooral het vertrouwen te krijgen dat je niet gek bent als je niet past in een bestaande opleiding of baan. In Live-to-Be zet ik mijn levenservaring en liefde in, mijn sterke betrokkenheid bij jongeren en zeker ook al mijn praktische kwaliteiten om te zorgen dat alles ook gaat werken.

Joanne van Wijgerden

Joanne van Wijgerden

Ik ben Joanne van Wijgerden. Mijn kwaliteit is om talenten, gaven en gevoeligheid te herkennen en in jou (en iedereen) aan te spreken.

Ik hou van vrijheid, spontaniteit, ervarend leren en ontdekken. En ik hou van nieuwe kaders en onbetreden paden. Het liefst werk ik intuïtief en ik word super blij van synchroniciteit.

Ons project Live-to-Be is een manifestatie van onze gezamenlijke droom. Ik wil graag van onze plek een energetisch paradijs maken waar elfjes, deva’s en andere ‘beings’ deel uit maken van onze leefgemeenschap.

Waar vrijheid is om te zijn wie je bent in alle lagen en waar je de ‘joy’ van je eigen expressie en creativiteit kunt ervaren.

Mijn specialiteit is het energetische aspect van dit project, co-creatie en containen van het geheel.

Op praktisch niveau kan ik met heel veel liefde koken, organiseren, schoonmaken en creatieve oplossingen bedenken.

Hanna Scheepens

Hanna Scheepens

Ik ben Hanna. Ik ben steeds weer op zoek naar het nieuwe. Dit heeft mij op vele reizen naar geweldige plekken in de wereld gebracht. De afgelopen drie jaar brengt het mij steeds meer thuis. Op mijn eigen grond. Door mij vanuit verbinding met mijn grond te oriënteren in de wereld, leer ik steeds meer mijn leven te leiden zoals het voor mij kloppend voelt.

En nu brengt het mij samen met Taco bij Live-to-Be.

Op dit moment ben ik in opleiding tot Gestalt-Art therapeut. Een therapievorm die altijd werkt vanuit het hier en nu en gebruik maakt van o.a. lichaamswerk, creatieve expressie, beweging, natuur, meditatie, initiaties, werk en (familie)opstellingen.

Daarnaast werk ik parttime op een BSO voor kleuters. Hier speel, verzorg en begrens ik.

Op Live-to-Be leer ik veel door mij als verbinder tussen het jongerenproject en de buitenwereld in te zetten. Ik geniet ook van in de prachtige tuin met mijn handen in de aarde te wroeten. Bovenal ben ik hier om er te zijn voor de jongvolwassenen die bij ons verblijven.

Taco Post Uiterweer

Taco Post Uiterweer

Van jongs af aan hou ik van fysiek bezig zijn, dichtbij de natuur. Zomerkampen en later meditatie retraites met jonge mensen, waren voor mij vaak de hoogtepunten van het jaar. Daar ontdekte ik ook de waarde van gemeenschap en aandacht voor het hier en nu. Ik vroeg me in mezelf vaak af waarom er een einde aan zo’n week kwam.

Dit is de tweede keer dat ik bij live to be woon, in een gemeenschap leven was de eerste keer toch te veel voor mij geworden. Ik moest nog leren om mijn eigen ruimte te vinden op een plek waar ik veel in contact ben. Het volgen van mijn eigen behoefte in afstemming met mijn omgeving is een levenskunst. Maar zonder leefgemeenschap om me heen loop ik ervoor weg, heb ik tussendoor ontdekt. Het voelt goed om nu weer op die plek te zijn waar we als groep van deelnemers en levensondernemers kunnen blijven oefenen in contact te blijven.

Verder ben ik graag de doener in het geheel. Dingen zien ontstaan van mijn eigen handen lucht me op en geeft me energie. Na twee jaar bouwen aan eco huizen ben ik blij dat ik hier ook de kans krijg om een groentetuin te verzorgen en te leren waarnemen hoe ons ecosysteem zich gedraagt. Ik deel graag mijn enthousiasme om samen onze eigen leefomgeving te scheppen.

Wende Brand

Wende Brand

Mijn naam is Wende en ik ben de tuinder van Live-to-Be. Als ik terugkijk op mijn leven heb ik een uitdagend maar ook rijk leven gehad. Zo heb ik op het platteland van China gewoond en ben ik in de wereld van de plant medicijnen gedoken. Momenteel volg ik een yoga docentenopleiding en wil ik mij verder specialiseren in trauma sensitieve yoga. Ik heb ook de opleiding biodynamische land- en tuinbouw aan de Warmonderhof gedaan en een jaartje een eigen tuinderij gehad waar ik biologische snijbloemen teelde.

Het afgelopen jaar (2020) was ‘thuiskomen’ een thema dat voor mij heel belangrijk was. Thuiskomen in mezelf. Thuiskomen bij een ander. Thuiskomen in werk. Door dit proces te doorleven heb ik besloten mijn werk als teamleider in de zorg op te geven en mijn oude passie, tuinieren, weer op te pakken. Maar dan wel tuinieren plus. Ik heb namelijk sterk de behoefte mijn levenservaring, werkervaring, karakter en inzichten die ik in de loop van de jaren heb mogen ontvangen door te geven aan een nieuwe generatie mensen. Ik verlangde naar een nieuwe manier van leven en werken. Geen deadlines, protocollen en formele bevoegdheden, maar de inzet van mij als geheel persoon voor een mooi project vanuit echtheid, nieuwsgierigheid en ontvankelijkheid. Ik voel me dus niet alleen de tuinder van Live-to-Be, maar een mede drager en deelnemer van het project als geheel.

Naast veel praktische kennis en ervaring met natuurlijk tuinieren zou ik mijn medemens graag willen leren zijn of haar verbinding met de natuur, of het nu een tuin is of een bos, te versterken. Er valt zoveel moois te leren van de natuur en wij zijn daar inherent deel van. Dit diep in jezelf voelen, betekent dat je heel anders in het leven gaat staan. Het leven wordt niet zozeer een ‘gevecht’ maar eerder een samenwerken met al het leven op aarde en je gedragen voelen door Moeder Aarde.