Voel je dat het tijd is om de stap te zetten die je ( bewust of onbewust) al een tijdje voelt aankomen? Wil je echt gaan staan voor jezelf en jouw persoonlijke process?

Ben je eraan toe om je gevoelswereld te erkennen en datgene te ontwikkelen waardoor je jezelf weer een gezond mens voelt, klaar om jouw unieke bijdrage te leveren aan de wereld

Heb je verlangens naar meer natuur om je heen, van binnenuit leven, in verbinding met anderen en in vrijheid om te zijn wie jij bent?

Hoe ziet een traject eruit?

Om te voelen of Live-to-be een plek is die klopt voor je om een tijdje te verblijven én om kennis te maken met ons kom je altijd eerst langs voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen hoe jouw traject er uit zal zien. Hoe zie je het voor je, jouw tijd hier? Wat wil je graag leren, ontwikkelen en de ruimte geven in jezelf?

Tijdens jouw periode hier is er alle ruimte voor je eigen proces. De vrijheid die er binnen live-to-be bestaat, wakkert ook de vrijheid in jou aan als deelnemer. Je mag leren om jouw leven in te gaan richten zoals het klopt met wat er in je leeft. Door het leven hier, door te zijn en door te proberen en te ervaren, kun je ontdekken wat alleen jij de wereld te brengen hebt.

We zien jouw potentie en we ondersteunen je daar graag in om die potentie ook te gaan leven.

In de praktijk betekent dit dat je een van de teamleden jouw vaste contactpersoon is die in het begin van de week de week doorneemt. Daarnaast heb je elke week een coachingssessie. Verder is er geen vaststaand weekprogramma, omdat we altijd samen met jou afstemmen wat je nodig hebt. Wel wordt iedere doordeweekse dag de dag geopend dmv yoga, meditatie, Qi gong o.i.d. Daarnaast zijn er de dagelijkse gezamenlijke eetmomenten en houden we wekelijks een sharing circle. Vaak ontstaan er spontaan leuke activiteiten zoals een creatieve middag, muziek maken, rondom het kampvuur of dansen .

Er is letterlijk en figuurlijk alle ruimte om ruimte te geven aan dat wat er gezien wil worden in je.

Deelnemer zijn op Live-to-be betekent ook dat je deel uitmaakt van de community die alle deelnemers, teamleden en vrijwilligers met elkaar vormen. Je draait mee in het geheel, wat inhoudt dat je jouw bijdrage daarin doet, zoals meehelpen met koken en schoonmaken.

Vanuit je eigen impuls voel je hoe je op jouw manier aan het geheel wilt bijdragen. Misschien is dat meehelpen in de tuin of bouw, of wil je een eigen project uitwerken.

Mochten we wederzijds voelen dat je niet in ons project past, dan geven wij een optioneel alternatief uit ons brede netwerk in Nederland en buitenland.

Voor ouders, begeleiders en beleidsmakers hebben we een meer doelstellingsgerichte versie van een begeleidings traject. Zie ons zorgaanbod.

“Vrijheid gaat niet alleen over doen waar je inspiratie ligt. Vrijheid is ook voelen dat je gezien wordt in wie jij bent en dat alles van jou er mag zijn: je gedachten & gevoelens, je kwetsbaarheid, je ideeen, je verlangens. Je eigen passie ervaren!”

In deze video vertelt Merlijn – deelneeemster bij Live-to-Be haar verhaal wat zij bij Live-to-Be leert en ervaart.
Ook komen Jaap en Sander aan bod, beide teamleden van Live-to-Be. Zij geven achtergrond over het waarom van Live-to-Be en wie daar op zijn plek is.

Financiën

Kosten

Kennismakingsgesprek: gratis

Kosten per maand als je het traject volledig zelf moet betalen: 1600 euro (dit is inclusief 21% BTW; prijs 2022).

Kosten per maand bij financiering vanuit collectieve financiering, bijvoorbeeld PGB: tussen 2000 en 2200 euro, afhankelijk van de intensiteit van begeleiding (prijs 2022).

Hoe te financieren

Voor financiële ondersteuning van een langer verblijf, is het handig om jouw mogelijkheden voor een PGB te onderzoeken. Overleg hiervoor met jouw gemeente over de mogelijkheden.

Hoe anderen het ervaren hebben

Mijn tijd bij Live to Be heeft mijn persoonlijke groei met grote stappen helpen doen ontwikkelen. Het aanbod van verschillende soorten sessies en de aanwezigheid van meerdere begeleiding waren hierin onmisbaar om mijn persoonlijke groei te bevorderen. Ik heb een deel van mijzelf leren kennen die ik niet eerder ervaren heb, wat een verrijking.

Lindsey Jansen

Bij live to be heb ik geleerd dingen vanuit mijn eigen energie te doen. Ik vond het echt super fijn om veel tijd voor om tijd te hebben voor mezelf en mijn proces. Door de groepssessies en individuele sessies heb ik nieuwe dingen over mezelf geleerd. We hebben heel veel leuke dingen gedaan samen. Het was de leukste tijd van mijn leven tot nu toe.

Charly

‘Tijdens mijn tijd op live-to-be heb ik meer mogen landen in mezelf. Voordat ik hier kwam voelde ik me vaak overprikkeld en uit contact met mijn eigen energie. Het buiten zijn, de interacties met andere jongeren en de sessies bij Joanne hebben mij enorm ondersteund bij het landen in mezelf. Ik ontdekte dat ik eigenlijk heel veel energie tot mijn beschikking heb, en nu ik meer geland ben in mezelf, dat ik veel minder snel overprikkeld raak. Ik ben weer in contact met mijn eigen levensenergie, en voel de kracht en zin om mijn leven vorm te geven hoe het voor mij klopt.’

 

Esther

‘Ik heb bij Live-to-Be gezeten voor een maandtraject in februari 2019. Ik zat er om even een tijdje uit mijn normale leven te zijn en uit te vinden wat mijn volgende stap zou zijn.

Toen ik daar was was ik de enige in een traject daar en ik sliep in een caravan omdat destijds het jongerengebouw nog niet af was. Nou ben ik niet iemand die heel veel luxe nodig heeft, maar het gaat uiteindelijk om de mensen. Jaap en Joanne zijn hele fijne, warme mensen die mij al snel thuis lieten voelen daar, en ook heel duidelijk die intentie uitstralen. ‘S ochtends yoga en ontbijten samen met Jaap en de gesprekken die we daarbij hadden, en de sessies met Joanne waarbij voor mij hele bijzondere dingen gebeurden maakten voor mij dat die maand eigenlijk maar heel kort was. Af en toe de handen uit de mouwen steken was ook fijn.

Tijdens mijn verblijf heb ik een nieuwe laag in mijzelf gevonden en voel me een vrijer persoon met een duidelijker idee van wat ik wil, en dit was een ervaring die mij nog heel mijn leven bij zal blijven. Het was zeker niet de laatste keer dat ik daar was, want het voelt er als een tweede thuis.’

Rogier

Ben jij geinteresseerd in dit traject en wil je meer weten?
Vraag een kennismakingsgesprek aan!