Ben jij ons nieuwe teamlid/leden?

 

Teamleden gezocht binnen woon- en werkgemeenschap Live-to-Be

 

In het jongerenproject Live-to-Be krijgen jongvolwassenen (18 tot 35 jaar) die vastlopen in de maatschappij een kans om een nieuwe draai aan hun leven te geven. Als teamlid woon je in onze gemeenschap op een stuk land van 7500m² in Almere-Oosterwold. De gemeenschap bestaat uit 5 tot 7 vaste teamleden, enkele vrijwilligers en 4 tot 6 deelnemers die begeleiding krijgen. We hebben een moestuin waar we zoveel mogelijk groenten van eten, we verhuren onze groepsruimte en we zijn bezig met het de bouw van meer vaste woon- en werkplekken op het terrein.

We op zoek naar teamleden rond 3 verschillende taken, lees er hieronder meer over…

 

Heb jij deze kwaliteiten? 

 • Begeleiding van jongvolwassenen
   

  • Je hebt affiniteit met het werken met jongvolwassenen.  
  • Je begeleidt deelnemers die op een kruispunt in hun leven staan. 
  • Je geeft individuele coachings- of therapeutische sessies. Fijn als je hier ervaring in hebt.
  • Je werkt samen met deelnemers tijdens dagelijkse activiteiten zoals tuinieren, huishouden, bouwen of andere initiatieven op een wijze dat dit bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers
  • Je verzorgt groepsactiviteiten
  • Het is je natuur om jongeren in hun kracht te zetten. Het is zeker zo belangrijk wie je bent en hoe je doet als teamlid, dan wat je precies doet in sessies of activiteiten met de deelnemers. Begeleiding, samen leven en dagelijkse werkzaamheden gaan hand in hand.
  • Geen harde eis maar wel heel fijn: erkende opleiding in begeleiding van jongeren met psychosociale problematiek of andere BIC registratie.

   

  Ontwikkeling, organisatie en financiën

  • Je hebt gevoel voor gezonde organisatie en bedrijfsvoering. 
  • Je hebt inzicht in financiën en geldstromen en bent hierin creatief.
  • Live-to-Be is een ‘out of the box project’. Je bent in staat toch aansluiting en verbinding te maken en samen te werken met bijvoorbeeld de gemeente, andere zorgaanbieders, de buurt, etc. 
  • Je werft fondsen of onderhoudt het contact met fondsenwervende partijen.  
  • Je onderhoudt de relatie met het Bestuur. 
  • Je hebt gevoel voor de inkomende en uitgaande externe communicatie, waaronder beheer van de website, nieuwsbrief, social media, e-mails. 

  Bouw en onderhoud

  • Je hebt een hands-on instelling en pakt gemakkelijk praktische zaken aan. Er is bij Live-to-Be voortdurend activiteit, zoals bouwen van nieuwe woningen, onderhoud, inrichting, onderhoud, installaties, etc. Je hoeft zeker geen expert te zijn op al deze gebieden, maar hebt wel overzicht en wat je niet zelf kunt, kun je goed organiseren. We hebben een ruime werkplaats met goed gereedschap.
  • Je beschikt over ervaring in de bouw of andere technische sectoren. 
  • Je bent in staat om “out of the box” te denken en je creativiteit te gebruiken voor nieuwe projecten. 
  • Je bent in staat om je werk zo in te richten dat er veel geleerd en geïnspireerd wordt door vrijwilligers of deelnemers.   

  Een nieuw teamlid kan een van deze taken op zich nemen, maar een combinatie van meer taken binnen een persoon is ook mogelijk. We staan nadrukkelijk ook open voor een ‘koppel’.

   

  Algemeen profiel teamleden

  Je bent stabiel, hebt de nodige levenservaring, hebt doorzettingsvermogen, je hebt een ondernemende geest en je houdt van aanpakken. Samenwerken zit in je bloed, je kunt goed functioneren in een gemeenschap met verschillende taken en activiteiten.
  Je bent in staat prioriteiten en overwogen keuzes te maken.
  Je verlangt naar een nieuwe vorm van samenleven en kunt samen een gemeenschap dragen. 
  Het trekt je aan om samen te leven met jongvolwassenen. Je bent ook in staat je eigen grenzen te stellen en je ruimte te nemen wanneer nodig. 

  Wij zijn een gemeenschap waar we jongeren begeleiden dmv individuele sessies maar ook vooral door het samen leven. Hierin heb je als teamlid een voorbeeldfunctie. Jouw energie, jouw handelen en jouw zijn, zijn een belangrijke motivator voor deelnemers. Als teamlid fungeer je als spiegel, maar de deelnemers zijn ook een spiegel voor jou. Bereidheid om naar jezelf te kijken en jezelf te willen ontwikkelen is daarin essentieel. Ook gelijkwaardigheid is van groot belang. Als team zijn wij de basis voor een veilige leef- en leeromgeving voor de deelnemers.

  Als teamlid sta je stevig in je schoenen en heb je een persoonlijke drive om bij te dragen aan de nieuwe wereld. Je draagt bij aan iets wat groter is dan jezelf en dan Live-to-Be. Daarvoor is geloof in het project van belang. Je bent niet bang om een avontuur aan te gaan. Als bewoner help je mee om onze plek en de gemeenschap mooi en gezond te houden.

  Teamleden werken gemiddeld 3 dagen per week voor het project in ruil voor een woonplek, eten en het medegebruiken van bijvoorbeeld tuin, groepsruimte of werkplaats, voor eigen activiteiten. We werken aan een verdere professionalisering, waardoor het binnenkort mogelijk wordt ook een aanvullende financiële vergoeding te ontvangen als teamlid. Het vraagt inzet van alle teamleden om dit ook daadwerkelijk waar te maken. 

  Heb je interesse, deel je onze passie voor het project, zoek je meer betekenis en diepgang in je leven, waarbij spiritualiteit ook nadrukkelijk aanwezig mag zijn, spreekt het leven in een gemeenschap jou aan en is het ook jouw droom om op deze manier een bijzondere bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie en aan de wereld? mail@live-to-be.com of bel: 036-234 0001. Meer info op www.live-to-be.com

   

“Deel je onze passie voor het project, zoek je meer diepgang in je leven waarbij spiritualiteit ook nadrukkelijk aanwezig mag zijn. Spreekt het leven in een gemeenschap jou aan en is het ook jouw droom om op deze manier een bijzondere bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie en de wereld?

In deze video vertelt Merlijn – deelneeemster bij Live-to-Be haar verhaal wat zij bij Live-to-Be leert en ervaart.
Ook komen Jaap (teamlid) en Sander (oud teamlid) aan bod, van Live-to-Be. Zij geven achtergrond over het waarom van Live-to-Be en wie daar op zijn plek is.

Financiën

Kosten

Kennismakingsgesprek: gratis

Kosten per maand als je het traject volledig zelf moet betalen: 1350 euro (dit is inclusief 21% BTW).

Kosten per maand bij financiering vanuit collectieve financiering, bijvoorbeeld PGB: vanaf 1650 euro, afhankelijk van de intensiteit van begeleiding.

Tweedaagse energie workshop: 275 euro (dit is inclusief 21% BTW). In de toekomst zullen we vaker deze tweedaagse workshop aan gaan bieden. Volg hiervoor de agenda.

Hoe te financieren

Voor financiële ondersteuning van een langer verblijf, is het handig om jouw mogelijkheden voor een PGB te onderzoeken. Jouw gemeente is verplicht jou financieel te ondersteunen als er geen ander passend onderwijs voor jou is.

Hoe anderen het ervaren hebben

‘Ik heb bij Live-to-Be gezeten voor een maandtraject in februari 2019. Ik zat er om even een tijdje uit mijn normale leven te zijn en uit te vinden wat mijn volgende stap zou zijn.

Toen ik daar was was ik de enige in een traject daar en ik sliep in een caravan omdat destijds het jongerengebouw nog niet af was. Nou ben ik niet iemand die heel veel luxe nodig heeft, maar het gaat uiteindelijk om de mensen. Jaap en Joanne zijn hele fijne, warme mensen die mij al snel thuis lieten voelen daar, en ook heel duidelijk die intentie uitstralen. ‘S ochtends yoga en ontbijten samen met Jaap en de gesprekken die we daarbij hadden, en de sessies met Joanne waarbij voor mij hele bijzondere dingen gebeurden maakten voor mij dat die maand eigenlijk maar heel kort was. Af en toe de handen uit de mouwen steken was ook fijn.

Tijdens mijn verblijf heb ik een nieuwe laag in mijzelf gevonden en voel me een vrijer persoon met een duidelijker idee van wat ik wil, en dit was een ervaring die mij nog heel mijn leven bij zal blijven. Het was zeker niet de laatste keer dat ik daar was, want het voelt er als een tweede thuis.’

Rogier

‘Tijdens mijn tijd op live-to-be heb ik meer mogen landen in mezelf. Voordat ik hier kwam voelde ik me vaak overprikkeld en uit contact met mijn eigen energie. Het buiten zijn, de interacties met andere jongeren en de sessies bij Joanne hebben mij enorm ondersteund bij het landen in mezelf. Ik ontdekte dat ik eigenlijk heel veel energie tot mijn beschikking heb, en nu ik meer geland ben in mezelf, dat ik veel minder snel overprikkeld raak. Ik ben weer in contact met mijn eigen levensenergie, en voel de kracht en zin om mijn leven vorm te geven hoe het voor mij klopt.’  

Esther

Ben jij geinteresseerd in dit traject en wil je meer weten?
Vraag een kennismakingsgesprek aan!