Ben jij ons nieuwe teamlid/leden?

 

Wij zoeken een nieuw teamlid/leden voor begeleiding van jongvolwassenen en organisatie ontwikkeling binnen onze woon- en werkgemeenschap Live-to-Be

Als teamlid woon je in onze gemeenschap op een stuk land van 7500m² in Almere-Oosterwold. De gemeenschap bestaat uit 5 tot 7 vaste teamleden/bewoners, enkele vrijwilligers en 4 tot 6 deelnemers die begeleiding krijgen.

We hebben een moestuin waar we bijna jaarrond groente van kunnen eten, we verhuren onze groepsruimte aan buurtbewoners en we zijn bezig met het de bouw van meer vaste woon- en werkplekken op het terrein. Samen leven, therapeutische sessies, dagelijkse werkzaamheden en dagbesteding gaan hand in hand.

Heb jij deze kwaliteiten? 

  • Begeleiding: jongvolwassenen die vastlopen in hun kracht zetten. Als therapeut, of als begeleider tijdens dagelijkse activiteiten zoals tuinieren, huishouden, bouwen of andere initiatieven. Eventueel ook groepsbegeleiding
  • Organisatietalent: werk ‘achter de schermen’, gevoel voor een gezonde organisatie en bedrijfsvoering, relatie met Bestuur, inzicht in financiën en geldstromen
  • Verbinder: Live-to-Be is een echt ‘out of the box project’. Maar we willen ons juist wel blijven verbinden: met de gemeente, de buurt, andere zorgaanbieders, etc.
  • Hands-on instelling: er zijn altijd veel praktische zaken te doen, variërend van eten bestellen, bouwen, inrichting, onderhoud, publiciteit, etc. Als team zijn we samen verantwoordelijk, dus je hoeft niet alles te kunnen. Wel belangrijk dat jij ook van aanpakken houdt en dat je er niet voor terugschrikt om verantwoordelijkheid te nemen
  • Geen eis maar wel heel fijn: erkende opleiding in begeleiding van jongeren met psychosociale problematiek of andere BIC registratie.

Als team stellen we ons in op 3 dagen werken voor het project in ruil voor een woonplek, eten en het gebruik kunnen maken van de gezamenlijke faciliteiten zoals de tuin, groepsruimte en werkplaats voor een eigen onderneming. En natuurlijk draag je als bewoner mee om onze plek en de gemeenschap mooi en gezond te houden. 

Heb je interesse?  Mail ons of bel: 036-234 0001 

“Deel je onze passie voor het project, zoek je meer diepgang in je leven waarbij spiritualiteit ook nadrukkelijk aanwezig mag zijn. Spreekt het leven in een gemeenschap jou aan en is het ook jouw droom om op deze manier een bijzondere bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie en de wereld?

In deze video vertelt Merlijn – deelneeemster bij Live-to-Be haar verhaal wat zij bij Live-to-Be leert en ervaart.
Ook komen Jaap en Sander aan bod, beide teamleden van Live-to-Be. Zij geven achtergrond over het waarom van Live-to-Be en wie daar op zijn plek is.

Financiën

Kosten

Kennismakingsgesprek: gratis

Kosten per maand als je het traject volledig zelf moet betalen: 1350 euro (dit is inclusief 21% BTW).

Kosten per maand bij financiering vanuit collectieve financiering, bijvoorbeeld PGB: vanaf 1650 euro, afhankelijk van de intensiteit van begeleiding.

Tweedaagse energie workshop: 275 euro (dit is inclusief 21% BTW). In de toekomst zullen we vaker deze tweedaagse workshop aan gaan bieden. Volg hiervoor de agenda.

Hoe te financieren

Voor financiële ondersteuning van een langer verblijf, is het handig om jouw mogelijkheden voor een PGB te onderzoeken. Jouw gemeente is verplicht jou financieel te ondersteunen als er geen ander passend onderwijs voor jou is.

Hoe anderen het ervaren hebben

‘Ik heb bij Live-to-Be gezeten voor een maandtraject in februari 2019. Ik zat er om even een tijdje uit mijn normale leven te zijn en uit te vinden wat mijn volgende stap zou zijn.

Toen ik daar was was ik de enige in een traject daar en ik sliep in een caravan omdat destijds het jongerengebouw nog niet af was. Nou ben ik niet iemand die heel veel luxe nodig heeft, maar het gaat uiteindelijk om de mensen. Jaap en Joanne zijn hele fijne, warme mensen die mij al snel thuis lieten voelen daar, en ook heel duidelijk die intentie uitstralen. ‘S ochtends yoga en ontbijten samen met Jaap en de gesprekken die we daarbij hadden, en de sessies met Joanne waarbij voor mij hele bijzondere dingen gebeurden maakten voor mij dat die maand eigenlijk maar heel kort was. Af en toe de handen uit de mouwen steken was ook fijn.

Tijdens mijn verblijf heb ik een nieuwe laag in mijzelf gevonden en voel me een vrijer persoon met een duidelijker idee van wat ik wil, en dit was een ervaring die mij nog heel mijn leven bij zal blijven. Het was zeker niet de laatste keer dat ik daar was, want het voelt er als een tweede thuis.’

Rogier

‘Tijdens mijn tijd op live-to-be heb ik meer mogen landen in mezelf. Voordat ik hier kwam voelde ik me vaak overprikkeld en uit contact met mijn eigen energie. Het buiten zijn, de interacties met andere jongeren en de sessies bij Joanne hebben mij enorm ondersteund bij het landen in mezelf. Ik ontdekte dat ik eigenlijk heel veel energie tot mijn beschikking heb, en nu ik meer geland ben in mezelf, dat ik veel minder snel overprikkeld raak. Ik ben weer in contact met mijn eigen levensenergie, en voel de kracht en zin om mijn leven vorm te geven hoe het voor mij klopt.’  

Esther

Ben jij geinteresseerd in dit traject en wil je meer weten?
Vraag een kennismakingsgesprek aan!