Lennart van Dueren den Hollander

Lennart van Dueren den Hollander

 

Van jongs af aan heb ik een passie voor het creëren van tastbare dingen. Vanuit die passie ben ik na een leuke middelbareschooltijd periode begonnen aan de studie bouwkunde. Tijdens deze opleiding had ik veel leuke mensen om mij heen, maar kon ik nooit de motivatie vinden die ik écht nodig had. Na een periode van veel twijfels en onvrede heb ik toch mijn studie weten af te ronden.
Een jaar later vond ik het, net als vele leeftijdsgenoten tijd om een reis te maken. Dit avontuur leidde me door India, Nepal en Maleisië. Gesterkt door een gevoel van zelfstandigheid en geïnspireerd door de medemens voelde ik me na deze reis in staat om nieuwe wegen in te slaan.
Terug in Nederland kon ik heel bewust de keuze maken om aan het Hout en Meubileringscollege te gaan studeren.
Doordat deze beslissing volledig vanuit eigen interesse door mij genomen kon worden werd de passie voor het “creëren” die ik als kind al had ervaren weer zichtbaar.
Twee jaar later besloot ik mijn eigen meubelmakerij op te richtten en sindsdien werk ik iedere dag met veel plezier aan mooie projecten.
Het geluk, de ellende en de passie die ik ervaar tijdens het maakproces zijn voor mij hetgeen wat het betekenis geeft.
Juist die uitéén lopende emoties zijn belangrijk om te ervaren, omdat ik erin geloof dat deze emoties elkaar in stand houden. Zonder het één kan het ander niet ontstaan of bestaan.

www.wieislennart.nl

Tom van der Graaff

X