Ons Team

Wende Brand

Wende Brand

Begin 2021 ben ik betrokken geraakt bij Live to Be. Een project dat steeds in ontwikkeling is en een plek is die groei, introspectie en heling biedt voor jong volwassenen. De tuin is daar een belangrijk onderdeel van en als tuinder mag ik daar mooie een rol in spelen. 
Voor mij is er geen onderscheid tussen mens en natuur. Ons lichaam is een stukje natuur. Door onze nadruk in het westen op het denken, zijn we ons lichaam en innerlijke vergeten. En als we niet meer in contact staan met onszelf, hoe kunnen we dan werkelijk verbinding maken met de wereld om ons heen? Dit is een belangrijk thema in mijn leven waarvan ik de lessen die ik heb geleerd graag wil doorgeven aan een nieuwe generatie. 
Ik werk met thema’s als verbinding, verwondering, emotionele intelligentie via de tuin en de natuur. Naast mijn werkzaamheden voor Live to Be ben ik parttime ondernemer voor De Groene Wende.
Jaap Vermue

Jaap Vermue

Mijn missie is om de hemel op aarde te brengen: eraan bijdragen dat we al onze dromen ook echt op de grond krijgen. Mijn droom is een ‘nieuwe aarde’, waarin we samen bouwen aan nieuwe vormen van samenleven, onderwijs en economie, waarbij we ons niet langer hoeven te voegen naar systemen die voor ons gevoel niet meer kloppen. Live-to-Be is voor mij zo’n stukje nieuwe aarde.

Met dit project wil ik graag (m.n. hooggevoelige) jongeren helpen om de weg naar binnen te vinden, hun eigen levenspad te lopen, veel nieuwe skills te leren en vooral het vertrouwen te krijgen dat je niet gek bent als je niet past in een bestaande opleiding of baan. In Live-to-Be zet ik mijn levenservaring en liefde in, mijn sterke betrokkenheid bij jongeren en zeker ook al mijn praktische kwaliteiten om te zorgen dat alles ook gaat werken.

Jitse Bouma

Jitse Bouma

Mijn naam is Jitse Bouma, sinds 2021 ben ik werkzaam bij Live to Be als coach, holistische therapeut. Mijn missie is om deelnemers te verbinden met hun innerlijke kracht en hen te laten groeien.
Mijn spirituele reis begon 5 jaar geleden. Ik was werkzaam als fysiotherapeut had voldaan aan de “eisen” van het gangbare pad, studeren, werken en wonen in het levendige Amsterdam en toch miste ik iets. Ik was depressief en wist niet wat ik mijn leven aan moest. Ik besloot te gaan backpacken door Zuid Amerika waarbij ik mijn ontwaking vond in de amazone. Het roer ging om en een prachtige helende reis begon, het pad van het hart.

Een jaar na terugkomst vertrok ik opnieuw dit keer op de fiets naar India. Een bedevaartstocht waarbij ik ,als survivor van leukemie, kinderen met kanker inspireerde om hun dromen na te leven. Deze reis heeft mij nog dichter bij mezelf gebracht en uiteindelijk gebracht op de plek waar ik mijn kennis en ervaring mag overbrengen en anderen mag ondersteunen om hun licht te laten schijnen, bij Live to be. 

Ik voel me toegewijd aan dit project en vind het een eer om dit mooie werk te mogen doen. Ga je mee op reis naar binnen?