Teamleden

Ons Live-to-Be team bestaat uit vijf mensen met verschillende achtergrond en ervaring. Als team vinden wij het belangrijk om met de mensen die bij ons een traject volgen, samen te leven. Alle teamleden hebben een sterke relatie met bewustzijnsontwikkeling en de meesten hebben een therapeutische achtergrond. Alle teamleden hebben een sterke motivatie om zich voor de doelgroep van Live-to-Be in te zetten. Wij dragen met elkaar zowel het project als de praktische leefplek waaronder de tuin en het lichtschip.

Voor meer informatie over onze achtergronden en motivatie, kijk je op de teampagina.

Community

In deze tijd ervaren steeds meer mensen dat zij behoefte hebben om met elkaar in een directer verband te leven. Vanuit verbinding, betrokkenheid, gezelligheid en vrijheid. Live-to-Be is een community of leefgemeenschap. In een community setting is het belangrijk om zowel op jezelf te kunnen zijn als met elkaar te zijn. Ieder heeft een eigen plekje en samen delen wij een grote leefkeuken en woonkamer. ‘Ochtends is er een gezamenlijk moment van yoga, dans, meditatie of iets dergelijks. Er wordt samen gegeten tijdens de lunch en het avond eten. Als iemand op zichzelf wil zijn, dan komt hij of zij een bordje eten halen. Wij eten vegetarisch of veganistisch. Iedereen kookt en doet mee met huishoudelijke taken.

Samenwerking

Samenwerking

Live-to-Be is essentieel in persoonlijke ontwikkeling. Of je nou samenwerkt met je contact persoon, een deelnemer of een vrijwilliger het samen werken leidt vaak tot mooie gesprekken waar je beide wat van kan leren. 

Vrijwilligers

Het Lichtschip is gebouwd met 40 internationale vrijwilligers. Ook de tuin, de schuur, de kas. Bij alle projecten binnen Live-to-Be zijn vrijwilligers heel belangrijk geweest. De eerste drie jaar hebben wij steeds 3 of 4 vrijwilligers gehad die bij ons verbleven voor een maand of langer. Zij kwamen allemaal vanuit hun hart om hun bijdrage te leveren aan dit project. Dat is voelbaar in het Lichtschip. Het is met heel veel liefde gebouwd.
Op dit moment hebben wij een vaste vrijwilliger vanuit het Erasmus + die een jaar lang bij ons is en verschillende taken op zich neemt. Daarnaast hebben wij vrijwilligers voor bepaalde projecten en de tuin. Als wij een vraag hebben voor een vrijwilliger, plaatsen wij die op onze facebookpagina of op Workaway.

Onze dieren

Dieren zijn onze medebewoners.
Ons stukje land is helaas niet groot genoeg voor schapen en een paard.
Wij zijn heel blij met onze poezen, kippen en onze haan.

Cooperatie

De teamleden vormen samen de Coöperatie Live-to-Be. Binnen de coöperatie regelen we alle dagelijkse zaken binnen het totale project. De begeleiding van deelnemers valt ook binnen de coöperatie.

Alle teamleden zijn lid. We hebben bewust gekozen voor een coöperatie als rechtsvorm, omdat alle teamleden op deze manier gelijke zeggenschap hebben en gelijke verantwoordelijkheid dragen om het project goed te laten lopen.

Wij doen dat op een manier die past bij onze visie en waarin wij vorm geven aan wat wij noemen ‘de nieuwe aarde’. Voor ons betekent dit samenwerken op basis van gelijkwaardigheid, vrijheid, vanuit onvoorwaardelijke liefde, met respect voor de natuur en onze omgeving en alles op menselijke maat.

 

Gegevens Coöperatie:

Adres: Ubuntulaan 31, 1349 EH Almere

Bankrekeningnummer: NL96TRIO 0338 6375 32

RSIN: 857597309

KvK: 68799063

Statuten

Stichting

Live-to-Be is een stichting. Dat wil zeggen dat er geen persoonlijke eigendom ten grondslag ligt aan het project.
De Stichting Live-to-Be is de beheerder en eigenaar van het Lichtschip en de in aanbouw zijnde tiny houses als woonplek voor de teamleden.

Investeerders

Het Lichtschip is gefinancierd met leningen van familie, vrienden en bekenden. Jaap en Joanne, de oorspronkelijke initiatiefnemers van het project, hebben de grond aangekocht. Daarna zijn vrienden hierop ingesprongen om ook hun bijdrage te leveren.
Wij hebben eind 2020 een grote crowdfunding georganiseerd om een laatste financiering binnen te halen. In totaal hebben wij toen 20.000 euro ontvangen op een totaal bedrag van ruim 7,5 ton.

Wij zoeken nog altijd investeerders voor het financieren van de nieuw te bouwen Tiny houses en wij missen helaas nog een bedrag in de eindfinanciering van het Lichtschip. Als je belangstelling hebt, graag contact opnemen met Jaap.

Donaties

Donaties zijn welkom. Wij werken met  lage tarieven om het voor veel jongeren mogelijk te maken om een traject te volgen, ook als er geen PGB vergoeding mogelijk is.