Zaalverhuur

Live-to- be is een woon- , leer- en leefgemeenschap voor ( hooggevoelige) jonge mensen die op een kruispunt in hun leven staan en moeizaam aansluiting vinden in reguliere scholen, opleidingen of werksituaties. Zij verblijven een periode hier op het project, om meer te landen in zichzelf en vanuit hun werkelijke zielspotentie hun leven vorm te gaan geven. Het Lichtschip is het centrale community gebouw van ons project. In het gebouw zijn de keuken, woonkamer en meerder kamers voor de jongeren. Daarnaast is er een grote ruimte aanwezig, die we beschikbaar stellen voor de verhuur. Deze ruimte ( circa 70 M2)  leent zich voor bijv. workshops, lezingen, vergaderingen, yogalessen etc.

Workshops en andere activiteiten die gaan over persoonlijke ontwikkeling, sluiten goed aan bij waar ons project voor staat.

Binnen Live-to-be vinden wij duurzaamheid en verbinding met de natuur erg belangrijk. Het Lichtschip is dan ook gebouwd met uitsluitend ecologische materialen. Zo is het gebouw opgetrokken uit hout en stro en van hout afgeleide producten. De muren zijn bedekt met leemstuc of natuurlijke verf. De ruimte die wij verhuren heeft een natuurlijke, vriendelijke en ruimtelijke uitstraling.

De ruimte is ideaal voor groepen tot 16 personen voor evenementen zoals workshops of lessen waarbij ook lichaamsgericht wordt of een andere vorm van ( creatieve ) expressie.

Voor andere evenementen zoals meditatie workshops of bijeenkomsten is de ruimte goed te gebruiken voor iets grotere groepen.

Voor een lezing o.i.d is de ruimte te gebruiken voor groepen tot max. +- 35 personen.

Onder de huidige COVID maatregelen is de ruimte geschikt voor 14 personen.

Praktisch en materialen

De ruimte is voorzien van vloerverwarming.

Er zijn  5 tafels  en max 35 stoelen. Wij beschikken over 16 yogamatten en meditatiekussens. Het gebruik van deze materialen is inbegrepen bij de huurprijs.

De ruimte beschikt over een kleine keuken, met inductiekookplaat, koelkast en vaatwasser. Er is voldoende servies aanwezig ( kopjes, borden, kommen, bestek).

Het gebruik van (biologische) koffie en thee is inbegrepen bij de prijs.

Het is mogelijk om een beamer te huren (niet inbegrepen).

Er is parkeergelegenheid voor de deur. De groepsruimte heeft een eigen ingang en terras. Live-to-be ligt in de polder, omgeven door een natuurlijk landschap. Alle huizen zijn omgeven door doorwaadbare paden. En met vijf minuten wandelen  ben je in het bos.

Kosten zaalhuur:

Per dagdeel ( 3,5 uur)  95 euro excl. btw

Per dag ( 9:00- 17:00, met maximale uitloop tot 18:00)  175 euro excl. btw

Per avond ( 19:00-22:00) 75 euro excl. btw

Het behoort tot de mogelijkheden de ruimte ook meerdere dagen te huren.

Deze prijzen gelden voor zzp’ers en kleine organisaties.

Voor grote bedrijven en instanties gelden andere tarieven, deze zijn op aanvraag. Neem daarvoor contact met ons op via onze contactpagina.

Het is mogelijk om op afspraak de ruimte te komen bekijken om een indruk te krijgen,  voordat je de ruimte wilt huren.  

Buurtfunctie

Live-to-be is een project dat staat voor verbinding, zo willen we ook graag de verbinding leggen met de rest van de buurt door de groepsruimte open te stellen voor het organiseren van buurtactiviteiten. Dit zijn activiteiten die ten goede komen aan het creëren van verbinding tussen buurtbewoners. Je kunt hierbij denken aan buurtvergaderingen, lezingen, dansavonden e.d.

Voor dit soort activiteiten geldt een aangepast tarief:

Per dagdeel (3,5 uur) 75 euro excl. btw

Per dag ( 9:00- 17:00, met maximale uitloop tot 18:00) 145 euro excl. btw

Avond (19:00-22:00) 50 euro excl. btw   

Huisregels

Wanneer je onze ruimte huurt, ga je akkoord met onderstaande huisregels:

Algemeen
 • Parkeren kan op de parkeerplaats voor het Lichtschip of aan de linkerzijde van de weg, naast de wal.
 • De ingang van de groepsruimte bevindt zich aan de linkerzijde van het gebouw. De grote tuindeuren aan de voorzijde van het gebouw zijn niet bedoeld als ingang maar mogen wel gebruikt worden tijdens pauzes etc. om ook van het terras gebruik te kunnen maken.
 • Het is zonder toestemming niet toegestaan andere binnenruimtes te betreden dan het gehuurde. Uiteraard zijn de toiletten toegankelijk die in de gang gelegen zijn.
 • Het is niet toegestaan om zonder toestemming en begeleiding het terrein van Live-to-be te betreden dat gelegen is achter het gebouw en het terras.
 • We vragen je om als huurder geen overlast te veroorzaken aan verhuurder en omwonenden.

Aangezien de gehuurde ruimte gelegen is in een gebouw dat ook dienst doet als woonplek, vindt er altijd even overleg plaats over de activiteit. Ook wat betreft geluid/ muziek gebruik.

Praktisch
 • De ruimte graag zonder schoenen betreden.
 • Het is toegestaan om eigen eten en drinken te nuttigen. De keuken kan gebruikt worden om bijv. een lunch of soep op te warmen. Er is geen oven/ magnetron aanwezig.
 • Het is niet toegestaan om te roken in de gehuurde ruimte.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan.
 • Gelieve niet aan de thermostaat zitten, de temperatuur staat automatisch ingesteld.
 • De grote tuindeuren dienen ook als nooduitgang, net als de deur links in de gang. Beiden zijn te herkennen aan de groene nooduitgang bordjes die erboven hangen.
 • In de keuken is een EHBO doos aanwezig
 • Er is wifi waar gebruikt van gemaakt kan worden.
 • Het is fijn als het afval zoveel mogelijk gescheiden wordt. Het restafval kan in de prullenbak, plastic en papier kan apart verzameld worden.
 • De kleine ramen boven de tuindeuren gaan open met een speciale afstandsbediening. Deze ligt in de keuken?
Schoonmaak / verlaten ruimte
 • De ruimte dient schoon achtergelaten te worden. Graag met de bezem de ruimte aanvegen of met de swiffer. In de kast staan verschillende schoonmaakmaterialen.
 • Graag de vaat doen en opruimen of in elk geval alles in de vaatwasser plaatsen en deze aanzetten.
 • De gebruikte materialen zoals stoelen/ tafels/ yogamatjes e.d. graag weer opruimen zoals bij aanvang aangetroffen.
 • Bij het verlaten van de ruimte graag de lichten uit doen
 • Wanneer de ruimte in de avond gehuurd wordt, vragen we de ruimte om uiterlijk 22.00 te verlaten. Dit i.v.m. dat het pand ook deels als woonruimte functioneert.
Overig
Overig

 • Mocht er door gebruik onverhoopt iets sneuvelen, dan vragen we je dit te melden bij ons.Wij behouden het recht voor om voor vervanging of reparatie de kosten in rekening te brengen.
 • Live-to-be is niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging van spullen van de huurders/ bezoekers.

Contact

Wanneer je de eerste keer de zaal wilt huren, hebben we graag eerst even persoonlijk contact voordat we je reservering vast leggen. Wellicht wil jij ook eerst de ruimte zien voordat je reserveert. Heb je interesse in deze zaalhuur? Stuur ons een mailtje. Laat direct weten waarvoor en wanneer je de ruimte wilt huren.