Zaalverhuur

Live-to- be als jongerenproject is eind 2023 gestopt. In 2024 gaat de zaalverhuur door, naast de tijdelijke verhuur van woonruimte. Hiervoor zijn de keuken, woonkamer en de kamers op de 1e verdieping bestemd. Het Lichtschip is niet alleen het centrale gebouw voor de woongroep. Er is ook een grote groepsruimte, die nog steeds beschikbaar is voor verhuur. Deze ruimte (circa 70 m2)  leent zich prima voor bijv. workshops, lezingen, vergaderingen, yogalessen etc.

Workshops en andere activiteiten die gaan over persoonlijke ontwikkeling, sluiten goed aan bij waar ons project voor staat.

Binnen Live-to-be vinden wij duurzaamheid en verbinding met de natuur erg belangrijk. Het Lichtschip is dan ook gebouwd met uitsluitend ecologische materialen. Zo is het gebouw opgetrokken uit hout en stro en van hout afgeleide producten. De muren zijn bedekt met leemstuc of natuurlijke verf. De ruimte die wij verhuren heeft een natuurlijke, vriendelijke en ruimtelijke uitstraling. 

De ruimte is ideaal voor groepen tot 16 personen voor evenementen zoals workshops of lessen waarbij ook lichaamsgericht wordt of een andere vorm van ( creatieve ) expressie.

Voor andere evenementen zoals meditatie workshops of bijeenkomsten is de ruimte goed te gebruiken voor iets grotere groepen.

Voor een lezing o.i.d is de ruimte te gebruiken voor groepen tot max. +- 35 personen.

Praktisch en materialen

De ruimte is voorzien van vloerverwarming.

Er zijn  5 tafels  en max 35 stoelen. Wij beschikken over yogamatten en meditatiekussens en er is een goede geluidsinstallatie aanwezig. Het gebruik hiervan is inbegrepen bij de huurprijs.

De ruimte beschikt over een kleine keuken, met inductiekookplaat, koelkast en vaatwasser. Er is voldoende servies aanwezig (kopjes, borden, kommen, bestek).

Het gebruik van (biologische) koffie en thee is inbegrepen bij de prijs. 

Het is mogelijk om een beamer of flipover te huren voor een kleine extra vergoeding.

Er is parkeergelegenheid voor de deur. De groepsruimte heeft een eigen ingang en terras. Live-to-be ligt in de polder, omgeven door een natuurlijk landschap. Alle huizen zijn omgeven door doorwaadbare paden. En met vijf minuten wandelen ben je in het bos.

 Kosten zaalhuur: 

Per dagdeel (3,5 uur):  95 euro excl. btw

Per dag (9:00- 17:00, met maximale uitloop tot 18:00):  175 euro excl. btw  

Per avond (19:00-22:00): 75 euro excl. btw

Het behoort tot de mogelijkheden de ruimte ook meerdere dagen te huren.

Deze prijzen gelden voor zzp’ers en kleine organisaties. Zowel voor grote bedrijven en instanties, als voor buurtactiviteiten gelden andere tarieven, deze zijn op aanvraag. Neem daarvoor contact met ons op via onze contactpagina. 

Alle prijzen zijn op basis van zelfservice: je richt zelf de zaal in en laat hem weer achter zoals je hem aantrof (ook zelf schoongemaakt). Het is mogelijk om op afspraak de ruimte te komen bekijken, om een indruk te krijgen,  voordat je de ruimte wilt huren.  

Buurtfunctie

Live-to-be staat voor verbinding, zo leggen we ook graag de verbinding met de buurt, door de groepsruimte open te stellen voor het organiseren van buurtactiviteiten. Dit zijn activiteiten die ten goede komen aan het creëren van verbinding tussen buurtbewoners. Je kunt hierbij denken aan buurtvergaderingen, lezingen, yogalessen, dansavonden e.d.

Voor buurtactiviteiten geldt een aangepast tarief:    

Per dagdeel (3,5 uur): 75 euro excl. btw  

Per dag (9:00- 17:00, met maximale uitloop tot 18:00): 145 euro excl. btw    

Avond (19:00-22:00): 50 euro excl. btw   

Huisregels

Wanneer je onze ruimte huurt, ga je akkoord met onderstaande huisregels. Alle praktische informatie is ook te downloaden.

Algemeen
 • Parkeren kan op de parkeerplaats voor het Lichtschip of aan de linkerzijde van de weg, naast de wal.
 • De ingang van de groepsruimte aan de linkerzijde van het gebouw is altijd open voor de organisator. De grote tuindeuren aan de voorzijde van het gebouw zijn bedoeld als ingang voor de deelnemers en mogen gebruikt worden tijdens pauzes etc. om ook van het terras gebruik te kunnen maken.
 • Het is zonder toestemming niet toegestaan andere binnenruimtes te betreden dan het gehuurde. Uiteraard zijn de toiletten toegankelijk die in de gang gelegen zijn.
 • Het is niet toegestaan om zonder overleg het terrein van Live-to-be te betreden dat gelegen is achter het gebouw en het terras.
 • We vragen je om als huurder geen overlast te veroorzaken aan verhuurder en omwonenden.

Aangezien de gehuurde ruimte gelegen is in een gebouw dat ook dienst doet als woonplek, vindt er altijd even overleg plaats over de activiteit. Ook wat betreft geluid/ muziek gebruik.

Praktisch
 • De ruimte graag zonder schoenen betreden.
 • Het is toegestaan om eigen eten en drinken te nuttigen. De keuken kan gebruikt worden om bijv. een lunch of soep op te warmen. Er is geen oven/ magnetron aanwezig.
 • Het is niet toegestaan om te roken in de gehuurde ruimte.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan.
 • Gelieve niet aan de thermostaat zitten, de temperatuur staat automatisch ingesteld.
 • De grote tuindeuren dienen ook als nooduitgang, net als de deur links in de gang. Beiden zijn te herkennen aan de groene nooduitgang bordjes die erboven hangen.
 • Er is wifi waar gebruikt van gemaakt kan worden.
 • Het is fijn als het afval zoveel mogelijk gescheiden wordt. Het restafval kan in de prullenbak, plastic en papier kan apart verzameld worden.
 • De kleine ramen boven de tuindeuren gaan open met een speciale afstandsbediening. Deze hangt naast de deur.
Schoonmaak / verlaten ruimte
 

 • De ruimte dient schoon achtergelaten te worden. Graag met de bezem de ruimte aanvegen of met de swiffer. In de kast staan verschillende schoonmaakmaterialen.
 • Graag de vaat doen en opruimen of in elk geval alles in de vaatwasser plaatsen en deze aanzetten.
 • De gebruikte materialen zoals stoelen/ tafels/ yogamatjes e.d. graag weer opruimen zoals bij aanvang aangetroffen.
 • Bij het verlaten van de ruimte graag de lichten uit doen
 • Wanneer de ruimte in de avond gehuurd wordt, vragen we de ruimte om uiterlijk 22.00 te verlaten. Dit i.v.m. dat het pand ook deels als woonruimte functioneert.
Overig

Overig

 • Mocht er door gebruik onverhoopt iets sneuvelen, dan vragen we je dit te melden bij ons. Wij behouden het recht voor om voor vervanging of reparatie de kosten in rekening te brengen.
 • Live-to-be is niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging van spullen van de huurders/ bezoekers.

Contact

Wanneer je de eerste keer de zaal wilt huren, hebben we graag eerst even persoonlijk contact voordat we je reservering vast leggen. Wellicht wil jij ook eerst de ruimte zien voordat je reserveert. Heb je interesse in deze zaalhuur? Stuur ons een mailtje. Laat direct weten waarvoor en wanneer je de ruimte wilt huren.